HET PRINCIPE VAN DE CURSUS TEKENEN EN SCHILDEREN OP DE WEBSITE MEESTERSCHILDER ON LINE


HOE HOU JE DE VERF OP JE PALET EN JE PENSELEN IN GOEDE CONDITIE

Met Acrylverf moet je zo weinig mogelijk verf op je palet gebruiken, aangezien deze verf op waterbasis snel indroogt en het niet prettig is, met half opgedroogde verf aan je penseel, te werken. Kleine hoeveelheden tegelijk op het palet dus, maar ook is het zaak je penseel goed met water ui te spoelen wanneer je het penseel even niet gebruikt. Om je kleuren fris te houden, is veel spoelen met water en af en toe het water verversen, heel belangrijk.

Met olieverf is dat een andere zaak, aangezien olieverf veel langzamer droogt kun je de verf langer op je palet in goede conditie houden. Toch blijft het een goede zaak niet te veel verf tegelijk op je palet aan te brengen, want na een paar dagen verhardt de verf zich wel en krijg je al gauw korstvorming op je palet. Wanneer ik een paar dagen niet aan schilderen toekom, dek ik de verf op het palet met een eigengemaakt vetvrij papieren dekseltje luchtdicht af, waardoor de verf langer in goede conditie blijft.  Voor je penselen geldt ook hier, na gebruik goed uitspoelen met terpentine en daarna bewaren in een bakje met bijv. olijfolie.

GEÏNTERESSEERD ? KLIK RECHTS OP HET PLAATJE VOOR VOLLEDIGE INFORMATIE EN BEKIJK DE BEKNOPTE INTRODUCTIEFILM OVER HET LESPROGRAMMA. VEEL SUCCES !

internet-marketing-cursus