HET PRINCIPE VAN DE CURSUS TEKENEN EN SCHILDEREN OP DE WEBSITE MEESTERSCHILDER ON LINE


TREFWOORDEN VOOR DE TEKEN-EN SCHILDERCURSUS MASTERPAINTER ON LINE

Cursus voor iedere tekenaar of kunstschilder die het schilderen of het tekenen wil gaan beoefenen, of verder wil ontwikkelen en is bedoeld voor talent-ontwikkeling, ondersteuning, coaching en begeleiding. De onderwerpen zijn o.a. het werken met grafiet, potlood of grafiet-stift-houder, kneed- of vlakgom, papier soorten of andere ondergrond-materialen, alsmede de techniek van het tekenen zoals: het tekenen van rechte lijnen, bogen, cirkels, gespiegelde vormen, stofuitdrukking, oefeningen voor een vaste hand en zo meer.

Ik behandel het tekenen in perspectief ofwel diepteweergave. Dat omvat de kunst om dieptewerking op een plat vlak te creëren door middel van het gebruik van 1 of meerdere verdwijn- of vluchtpunten van of naar de horizonlijn. Door middel van het tekenen in perspectief bereik je dus de juiste driedimensionale dieptesuggestie. De drie meest gebruikte perspectief vormen zijn het kikkerperspectief, het ooghoogte-perspectief en het vogelperspectief. In de schilderlessen laat ik je zien hoe het atmosferisch perspectief wordt toegepast, wat in de fotografie ook wel de dieptescherpte wordt genoemd. Vaak zie je daarbij dat de scherpte van het beeld wordt ingesteld op het hoofdonderwerp in de voorgrond, terwijl de achtergrond minder scherp wordt ingesteld. Dat geeft dan een fotografische dieptescherpte, of eigenlijk is minder scherpe diepte een betere formulering. Ook toon ik je de werking van het kleurperspectief, wat je bereikt door de voorgrond kleuren helderder weer te geven dan de achtergrondkleuren. De diepte suggestie wordt ook wel versterkt door meer in het oog springende kleuren in de voorgrond te plaatsen en de minder opvallende kleuren in de achtergrond te verwerken. Zo vraagt bijvoorbeeld de kleur rood veel meer aandacht dan de kleur blauw. Voorts behandel ik de basisanatomie voor het menselijke gezicht en de opbouw van de menselijke figuur of gestalte. Ook de aanschaf van schildermaterialen zoals olieverf, acrylverf, penselen, palet, ondergronden, grondverf, vernis, aangevuld met goede aanwijzingen voor het op eenvoudige wijze te beginnen teken- en schilder plezier, krijgt uitgebreide aandacht. Schilder- en teken onderwerpen zoals: landschappen, zeegezichten, stillevens, de stofuitdrukking, de kleurenleer, het kleurmengen etc. alles kun je vinden, waaronder de verfsoorten zoals aquarelverf, acrylverf op waterbasis en olieverf op oliebasis, met de droogtijden en verwerkingstadia. Je leert rekening te houden met lichtval, zon en schaduw, alsmede slagschaduw en reflectie.

GEÏNTERESSEERD ? KLIK RECHTS OP HET PLAATJE VOOR VOLLEDIGE INFORMATIE EN BEKIJK DE BEKNOPTE INTRODUCTIEFILM OVER HET LESPROGRAMMA. VEEL SUCCES !

internet-marketing-cursus