HET PRINCIPE VAN DE CURSUS TEKENEN EN SCHILDEREN OP DE WEBSITE MEESTERSCHILDER ON LINE


TREFWOORDEN VOOR DE TEKEN-EN SCHILDERCURSUS MASTERPAINTER ONLINE

Cursus voor iedere tekenaar of kunstschilder die het schilderen of het tekenen wil gaan beoefenen, of verder wil ontwikkelen. Directe beknopte en uitgebreide informatie op begrijpelijke wijze. Tekenen in perspectief ofwel diepteweergave, omvat de kunst om dieptewerking op een plat vlak te creëren door middel van het gebruik van 1 of meerdere verdwijn- of vluchtpunten van of naar de horizonlijn.

Door middel van het tekenen in perspectief bereik je dus de juiste driedimensionale dieptesuggestie. De drie meest gebruikte perspectief vormen zijn het kikker-perspectief, het ooghoogte-perspectief en het vogel-perspectief. Atmosferisch perspectief ontstaat door achtergrond taferelen minder scherp af te beelden dan de onderwerpen in de voorgrond. Basiskennis zoals: het werken met grafiet, potlood of grafiet-stift-houder, kneed- of vlakgom, papiersoorten of andere ondergrond-materialen.Basis-techniek van het tekenen zoals: het tekenen van rechte lijnen, bogen, cirkels, gespiegelde vormen, stofuitdrukking, oefeningen voor een vaste hand en zo meer.Bij het werken in kleur wordt het atmosferisch perspectief veel toegepast, in de fotografie ook wel genoemd de dieptescherpte. Kleurperspectief ontstaat door de voorgrond kleuren helderder weer te geven dan de achtergrondkleuren. De diepte suggestie wordt ook wel versterkt door meer in het oog springende kleuren in de voorgrond te plaatsen en de minder opvallende kleuren in de achtergrond te verwerken. Zo vraagt bijvoorbeeld de kleur rood veel meer aandacht dan de kleur blauw. Voorts behandel ik de voordeligste aanschaf van schildermaterialen zoals: de verfsoorten de ondergronden, penselen, aangevuld met praktische aanwijzingen betreffende verwerking en techniek. Alles wat zal bijdragen tot het krijgen van plezier in tekenen en schilderen. Basis-anatomie voor het menselijke gezicht en de opbouw van de menselijke figuur of gestalte. Aanschaf van schildermaterialen zoals olieverf, acrylverf, penselen, palet, ondergronden, grondverf, vernis aangevuld met goede aanwijzingen voor het op eenvoudige wijze te beginnen teken- en schilder plezier. Schilder- en teken onderwerpen zoals: landschappen, zeegezichten, stillevens, de stofuitdrukking, de kleurenleer, het kleurmengen etc. 

Verfsoorten zoals aquarelverf, acrylverf op waterbasis en olieverf op oliebasis, met de droogtijden en verwerkingstadia. Belichting en verlichting van de onderwerpen, lichtval zon en schaduw, alsmede slagschaduw en reflectie. Talentontwikkeling, ondersteuning, coaching en begeleiding. Basiskennis zoals: het werken met grafiet, potlood of grafiet-stift-houder, kneed- of vlakgom, papier soorten of andere ondergrond-materialen. De techniek van het tekenen zoals: het tekenen van rechte lijnen, bogen, cirkels, gespiegelde vormen, stofuitdrukking, oefeningen voor een vaste hand en zo meer. Bij het werken in kleur wordt het atmosferisch perspectief veel toegepast, in de fotografie ook wel genoemd de dieptescherpte. Kleurperspectief ontstaat door de voorgrond kleuren helderder weer te geven dan de achtergrond kleuren. De diepte suggestie wordt ook wel versterkt door meer in het oog springende kleuren in de voorgrond te plaatsen en de minder opvallende kleuren in de achtergrond te verwerken. Zo vraagt bijvoorbeeld de kleur rood veel meer aandacht dan de kleur blauw.

GEÏNTERESSEERD ? KLIK RECHTS OP HET PLAATJE VOOR VOLLEDIGE INFORMATIE EN BEKIJK DE BEKNOPTE INTRODUCTIEFILM OVER HET LESPROGRAMMA. VEEL SUCCES !

internet-marketing-cursus