HET PRINCIPE VAN DE CURSUS TEKENEN EN SCHILDEREN OP DE WEBSITE MEESTERSCHILDER ON LINE


WAAROP KUN JE SCHILDEREN

Je kunt schilderen op heel veel verschillende beelddragers en ondergronden. Het meest gebruikt zijn studiekartons en de voorbespannen houten spieramen, voorzien van katoen (goedkoop) of linnen, in verschillende diktes en maten. Zelf werk ik, naast het linnen, graag op MDF plaatmateriaal, wat mooi glad is en waarbij geen krimp of craquelé kan ontstaan.

In Griekenland, waar ik woon, is dat van groot belang, gezien de verschillende luchtvochtigheidsomstandigheden en lange periodes van hitte en droogte. Voor een optimaal resultaat van je gemengde kleuren is het geen slecht idee om een stukje van de ondergrond waarop je werkt extra bij de hand te hebben waarop je de verkregen kleur even kunt uitproberen. Indien je voor een langere tijd tussen twee werkstadia niet aan je schilderij werkt, is het verstandig wanneer het tot dan toe geschilderde onderwerp voorzien wordt van een Damar tussenvernis. Het haalt de kleur goed op en het verder werken daarop is erg prettig. Je kunt bij zowel de acryl- als de olieverftechniek, wanneer de verf is ingedroogd, zonder moeite elke gewenste dekkende kleur over de ingedroogde verf aanbrengen, dit in tegenstelling met de werkwijze bij het aquarelleren.

GEÏNTERESSEERD ? KLIK RECHTS OP HET PLAATJE VOOR VOLLEDIGE INFORMATIE EN BEKIJK DE BEKNOPTE INTRODUCTIEFILM OVER HET LESPROGRAMMA. VEEL SUCCES !

internet-marketing-cursus